2017-08-03

RÓLUNK

2017 decemberben ünnepelte első születésnapját a megújult SIXO TV, melynek neve Szikszó történelmi elnevezéséből származik. A televízió – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – sokkal komplexebb képet ad Szikszó város történéseiről.
A megújult csatorna négytagú stábja, a helyi intézményekkel, iskolákkal, óvodákkal, egyházakkal együttműködve, jelenleg Szikszó, Aszaló és Alsóvadász eseményeinek és friss híreinek összefoglalójaként saját gyártású híradóval jelentkezik minden pénteken 19.00-tól „Abaúji Hírek” néven. A regionális híradó mellett színes és egyedi arculatú képújság tájékoztatja a kedves nézőket az olyan közérdekű információkról, mint például a helyi intézmények nyitva tartása, a következő napok időjárása illetve a televízióhoz tartozó hírportál friss bejegyzései. Az új név azért is vált indokolttá, mert a csatorna híradója már sokkal inkább Szikszó és a két szomszédos település híreit foglalja össze, emellett persze minden olyan fontos történésről beszámol, ami az Abaúji térségen belül valamilyen módon érinti e három település lakóit.

A csatorna rengeteg átalakuláson esett át az elmúlt egy év alatt: friss, modern arculatot kapott; naprakész Facebook oldallal rendelkezik, ahol időszakos élő közvetítések segítségével egyre több háztartás számára érhető el az adás – köszönhetően a lelkes és már veteránnak számító stábnak. A televízió dolgozói ugyan nem mind szikszóiak, de az évek során szerves részévé váltak a város eseményeinek, ismerik, sőt már-már baráti kapcsolatot ápolnak a helyi intézmények dolgozóival, nem csupán Szikszón, de a két szomszédos településen is.
A helyi és környékbeli események és fontosabb híreket összefoglaló regionális híradón kívül, a csatorna színesítése céljából, a SIXO TV csapatának tervei között több szintén saját gyártású produkció is szerepel. Ezek közül jelenleg egy olyan műsor előkészületei zajlanak, amely Szikszó érdekes, sokoldalú és a város életében tevékenyen részt vevő személyiségek bemutatására fókuszál, ám nem a megszokott „beszélgetős” formában. A műsorkínálat további újdonságairól nem árultak el többet, ám – a minél szélesebb lefedettség érdekében – távolabbi terveik között szerepel még a digitális átállás is, a folyamat azonban bonyolult és komplex feladat, ezért jóval több tervezést és időt igényel. A csapat továbbá törekszik arra is, hogy az eszközpark fejlesztésével fontosabb események élő közvetítésével megtekinthetővé tegyék azokat olyan személyek számára is, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak részt venni az adott rendezvényen, segítve ezzel például azt, hogy az idősebb korosztály is részese lehessen a város fontos történéseinek.
A televízió stábja a fiatalabb generáció felé is nyitott, hiszen a helyi és környékbeli iskolák média iránt érdeklődő tanulói számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy betekintsenek a csapat munkájába és a diákok felmerülő kérdéseire is készségesen válaszolnak. Mindezek mellett az Önök véleménye is fontos számukra, ezért ötleteikkel és észrevételeikkel bátran keressék őket a megadott elérhetőségük bármelyikén.